Espectacle terapèutic: El titella de les nostres mans

 

 

llumnegre2

Al llarg del curs 2014 vam dur a terma un projecte desenvoluat a Aspasim. Donat que al Poble Espanyol celebra cada any el Festival de Títelles TOT, va surggir la propsta de crear un taller d’artteràpia amb titelles per a usuaris d’Aspasimi que treballen als tallers del mateix Poble Espanyol.

El taller es va poder realitzar gràcies l’esforç de tots els participants. Es va partir de la idea d’utilitzar les figures de cartró pedra que es fan als tallers d’Aspasim, de manera que les figures ja serien familiars pels participants a l’experiència. Vam haver de transformar les figures en titelles i després buscar unes històries que incloguessin el màxim de figures possibles. Així va ser com una Vespa, es va transformar en un dels protagonistes, o comen una altra història un cargol jugava amb la figura d’una Menina….o com ens van presentar la Flor màgica d’Aspasim. Treball delicat, interessant i per sobre de tot vam aconseguit seguir tot un conjunt

  • Treball en equip
  • Sociabilització
  • aprendre a escoltar
  • respectar l’opinio dels altres
  • Adquirir un compromis
  • Realitzar un projecte de principi a fí
  • Entrellaçar diferents llenguatges artístics
  • Expressió oral
  • Gesticulació

El passat 15 de juliol és va acabar aquest projecte amb una representació de les històries preparades amb titelles a la Casa d’Aspasima Vallvidrera, hi van assistir la resta d’usuaris de l’entitat, i voldria destacar l’emoció que es respirava, el alt grau de compromis que havien adquirit els nous titellaires així com el nivell d’implicació. Va ser una sort haver pogut desenvolupar la proposta gràcies a la col·laboració i al suport dels treballadors d’Aspasim José, Rosa, Maria José i al treball de Cristina.

 

 

 

 

Leave a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *