Titelles i Educació Emocional
Treball d'artteterapia i educació emocional

treball d’educació emocional

 

Al llarg dels cursos 2014-2015 i 2015-2016 estem duent a terme una experiència d’educació emocional a l’Scuola Italiana de Barcelona a través dels titelles.

L’artteràpia és un camí global per acompanyar a la persona en el seu creixement i la seva salut. Se serveix de llenguatges múltiples i interrelacionats (escultura, collage, vídeo, escriptura, música, teatre, pintura, *performance, dibuix, etc), considerant l’art i el cos com la base, i el canal de tot el procés.
Les següents característiques representen alguns dels trets més importants de l’artteràpia.

  • • Projecció artística
  • • Relació triangular (obra, participant, *arteterapeuta)
  • • Espai terapèutic segur
  • • Experiència no verbal
  • • Espai de joc
  • • Prevalença del procés artístic sobre l’obra final


Des de l’artteràpia connectem amb el jo essencial. Una de les tasques més importants de l’artterapèuta és ajudar a reconèixer, donar permís i espai a les figures-imatges simbòliques que “desitgen” aparèixer en les creacions artístiques .-l’inconscient que prem per sortir a la consciència, afavorint que puguin expressar-se i prendre forma, a través d’un acompanyament respectuós i lliure de judici.

La meva proposta està centrada en el treball multidisciplinari usant el treball d’escenes a través de les titelles especial importància a delimitar el treball a l’educació emocional: reconèixer les diferents emocions, adonar-se de com les expressem, viure situacions, de forma segura, que ens mostrin diferents estats emocionals, aprendre a reconèixer en l’altre les seves emocions, que vol dir adquirir una habilitat empàtica.La metodologia es desenvolupa des de l’atenció individual i *grupal, amb la intenció d’establir un diàleg dins del grup, sempre respectant la motivació i decisió personal de cada participant i mantenint uns límits consensuats de respecte i normes bàsiques de relació amb
La resta de persones i l’espai.
És a dir, es respectaran a tot moment els temps, ritmes i decisions
Artístiques de cada persona, sempre dins dels límits marcats per l’espai art terapèutic.
Treball serà vivencial a través de la confecció de titelles simples, fàcils de fer i amb una gran habilitat expressiva.
És important destacar que el camí caminat en el procés és l’important dins d’aquest projecte , ressaltant especialment la percepció de les diferents emocions com a objectiu principal del projecte.

 

Leave a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *